Изобретенията на Музейко в Габрово

Изобретенията на Музейко в Габрово15 Oct 10:00 - 31 Oct 18:00 - Gabrovo
Дом на хумора и сатирата, Габрово / House of Humour and Satire, Gabrovo

Route
More info

От 1 април до 31 октомври пътуващата изложба "Изобретенията" на детски научен център "Музейко" гостува в Дома на хумора и сатирата в Габрово.
_________________________________________

Изложбата е посветена на сензационните открития на 19-ти и 20-ти век и представя едни от най-популярните приспособления, за които се знае твърде малко. Днес човек не може да си представи свят без технологии, но тяхното създаване и усъвършенстване е коствало усилията на много хора. С какво са променили съвременния живот Самюъл Морз, Александър Бел, Блез Паскал, Вилхелм Рьонтген и много други известни и не толкова известни изобретатели? Това и още много неща очакват посетителите в „Изобретенията“.Експозицията увлекателно представя най-интересните моменти – от гениалната идея, през трудностите, до сензационните изобретения, променили живота на цялото човечество. Тук освен, че може да се научи много, всеки гост може и да изпробва – от телеграфа и рентгена, до „дядото” на смартфона.
__________________________________________

Изложбата е отворена за посещения от понеделник до неделя от 10 до 18 часа.
Организирани групи (не повече от 25 човека) могат да посетят изложбата само с предварителна заявка в дните от вторник до събота. Заявката може да бъде свалена от humorhouse.bg/bg/muzeiko/muzeiko.html .© 2019 Siguez