Занаятчийски хляб за начинаещи

Занаятчийски хляб за начинаещи29 Apr 16:00 - 19:30 - Sofia
Amuse Bouche Culinary School

Route
More info

Брашно, Вода, Сол, Мая ...

Нищо, дори и най-скъпия ремонт не може трансформира кухнята и дома Ви, както аромата на прясно изпечен домашен хляб. Много хора смятат, че приготвянето му е трудно и изключително времеемко. Това ни подтикна да потърсим техники, които да направят домашния хляб достъпен за всеки.

Каним Ви, за да споделим опита си и всички дребни трикове, които ще Ви помогнат да приготвите уникални хлябове с минимални усилия.Начало: 29 април 2018 г.
неделя от 16:00 до 19:30 ч.

Цена: 40 лв.

Продължителност: 1 посещение

За хляба и продуктите:

Хлябът освен кулинарен, има и множество други аспекти - културен, социален и психологически. Хлябът е универсален символ, познат и обичан от всички хора по света, консумиран от всеки без значение на пол, възраст, религия и местообитание. Хлябът е универсален език за сближаване и споделяне във всяко семейство и всеки екип.

Хлябът в първичен. За приготвянето му са необходими само четири основни съставки. И както се казва в народната поговорка "Веригата е толкова силна колкото най-слабата й брънка."

По време на курса ще научите повече за основните продукти, които използваме при пирготвянето на хляб. Ще поговорим за различните процеси, които протичат по време на месене и печене. Ще развенчаем накои митове и ще приготвим вкусни печива.

Знаете ли, че думата "компания" идва от латинското "com" (със) и "panis" (хляб) т.е. някой с когото споделям хляб, а хлябът означава мир, приемане и добра воля.

Съвместното приготвяне на храна ангажира, увлича и мотивира по уникален начин участниците в една дейност. Приготвянето на хляб развързва ръцете, отваря сърцето и очите, прави ни по-търпеливи и наблюдателни. По цял ден гледаме екрани, монитори и смартфони. Време е да запретнем ръкави, да замесим своя хляб и да се потопим в уханието му, да се отпуснем и усмихнем заедно!

Заедно ще замесим и изпечем:.

Традиционна Домашна Пица
Фокача
Френски Багети
Пълнозърнест Хляб

Повече за курса:

Занаятчийски хляб за начинаещи е нещо повече от кулинарен курс. Заедно ще имаме възможността да преминем отвъд рамките на обикновеното готвене и ще се пренесем в света на сетивата. Ще прехвърлим вниманието си към докосването, тактилното усещане, ще придобием нещо особено важно в кулинарните занимания - доверие в процесите, както и добро настроение и емоционален тонус.

В рамките на курса ще имате възможност да научите не само как да приготвяте невероятни домашни хлябове и пици но и да:
-придобиете едновременно кулинарни и социални умения;
-прдобиете знания за здравословното и правилно хранене;
-се отърсите от стреса и професионалното прегаряне (burn out);
-създадете условия за личностна промяна и растеж.

Вдъхновени от известните хлебари Питър Райнхарт, Андрю Уайтли и Пол Холивуд и още много други ще Ви разкажем за трансформацията на четири съвсем обикновени съставки във вкусен и ароматен хляб, на който никой не може да устои.

Ще научите повече за различните видове месене ‑ кратко, дълго и смесено и защо е важно как и колко се меси хляба. Заедно с това ще Ви покажем различни видове брашна, ще Ви разкажем за тяхната полза и начина им на използване. Ще разберете нагледно каква е връзката между месенето и ферментацията (втасвсането) на хляба. Ще научите и наколко спретнати трика, как да работите по-лесно и приятно с тесто.

По време на курса ще имате възможността да научите за разликата между мая и квас. Какви са предимствата и недостатъците при работата с тях. А благодарение на технолозите на Лесафр България ще Ви разкажем малко повече за маята, която използваме и технологията по която тя се произвежда.

Разбира се, ще започнем с рецептите, пекарската математика и разликата между рецепта и формула за хляб. С помощта на практически упражнения ще имате възможността да надникнете в света на пекарите/хлебарите и да вкусите малко от тяхното изкуство и наука.

Какво получавате:

Кулинарно Училище Amuse Bouche използва само висококачествени продукти по време на своите курсове. Всички ястия предвидени в програмата се приготвят от начало до край без използването на полуфабрикати.

Брашната с които ще бъдат приготвени хлябовете по време на курс са естествени и не съдържат допълнителни подобрители и консерванти.

В цената от 40 лв. на човек са включени:
-водещ/домакин - Борис Тасев;
-един инструктор, които да следи за безопасността на участниците;
-всички продукти необходими за приготвянето на занаятчийски хлябове и пица;
-подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене;
учебната кухня на Кулинарно Училище Amuse Bouche, с всичките й удобства;
-престилки, дъски и новоже, за времето на курса;
похапване на приготвените по време на курса вкусотии;
-кафе, чай, минерална вода по време на събитието.

Регистрация и заплащане:

Местата за всички събития и курсове в Amuse Bouche са ограничени.
По време на курсовете не се допуска присъствието на други лица освен курсистите регистрирани и платили си за курса.

За да се регистрирате за курс или събитие, моля използвайте формуляра вдясно на страницата ни: www.amusebouche-bg.com/programa/22-artisan-bread-beginners.aspx. Всяка нова регистрация трябва да бъде с уникален e-mail!

След регистрация, ще получите в пощата си автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане. Моля заплатете пълната сума или капаро в размер на 50% в рамките на два работни дни.

Възможни начин на плащане: ePay; банков превод; в брой - с предварителна уговорка за дата и час.

В случай, че не получим плащане в рамките на указаия срок, ще получите автоматично съобщение от нашата система, с което ще Ви уведомим, че в случай, че не платите, мястото Ви ще бъде предотстъпено на друг желаещ.

В случай, че имате Ваучер за посещение на курс в Кулинарно Училище Amuse Bouche, моля направете регистрация и ни пишете на адрес: contact@amusebouche-bg.com.

За почвече информация:.

тел:. +359 877 585 873 - в работно време
e-mail:. contact@amusebouche-bg.com


Past Events

Домашна Паста

10 Apr 19:00 - 12 Apr 21:30 10 Apr 19:00 - 12 Apr 21:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Ако смятате, че прясната паста е недостижима в домашни усовия, ви каним да се присъедините към курса ни Домашна паста . В рамките на два класа ще приготвим и опитаме различни фо   More info

Курс-дегустация на вино

13 Apr 19:00 - 21:30 13 Apr 19:00 - 21:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Основни интернационални сортове и региони Колко често сте се питали какво точно харесвате в дадено вино? Неговите киселини, аромати, танини? Защо някои от нас предпочитат бяло, а...   More info

Kitchen Survivor - Как да оцелеем в кухнята?

14 Apr 11:00 - 06 May 13:30 14 Apr 11:00 - 06 May 13:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
В наши дни, натовареността на работното място и динамиката в ежедневието поглъщат огромна част от личната ни енергия и време. Готвенето у дома може да се струва досадно и сложно...   More info

Шоколад! с Катерина Рангелова - Sugarmouse

14 Apr 16:00 - 15 Apr 18:30 14 Apr 16:00 - 15 Apr 18:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Изкушения за всеки повод ... или без повод Ако искате да изненадате любимия човек с приготвена с много любов шоколадова торта, сте попаднали на правилното място. Курсът е пре   More info

Риби и морски дарове

16 Apr 19:00 - 18 Apr 21:30 16 Apr 19:00 - 18 Apr 21:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Нещо морско нещо вкусно! Рибата присъства в менюто на човек от древността. Нека заедно уловим сезона на изобилието ... големи, малки, черупчести, морските дарове са невероятно...   More info

Домашна Паста

17 Apr 19:00 - 19 Apr 21:30 17 Apr 19:00 - 19 Apr 21:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Ако смятате, че прясната паста е недостижима в домашни усовия, ви каним да се присъедините към курса ни Домашна паста . В рамките на два класа ще приготвим и опитаме различни фо   More info

Занаятчийски хляб за начинаещи

21 Apr 16:00 - 19:30 21 Apr 16:00 - 19:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Брашно, Вода, Сол, Мая ... Нищо, дори и най-скъпия ремонт не може трансформира кухнята и дома Ви, както аромата на прясно изпечен домашен хляб. Много хора смятат, че приготвянето...   More info

Head-to-tail

22 Apr 16:00 - 20:00 22 Apr 16:00 - 20:00 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Курс за приготвяне на Говеждо. За да приготвите вкусно телешко или говеждо са необходимо две неща ... или пък може би три. Започнете с щипка know how . Добавете чаена лъжичка...   More info

Класически френски десерти с Sugarmouse

23 Apr 19:00 - 02 May 21:30 23 Apr 19:00 - 02 May 21:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Разкрийте тайните на Класическите френски десерти заедно с Катерина Рангелова Oтново ще се пренесем във Франция. Този път ще имате възможността да научите как се приготвя   More info

Gourmet Десерти с Sugarmouse

24 Apr 19:00 - 17 May 21:30 24 Apr 19:00 - 17 May 21:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Катерина Рангелова ще Ви пренесе в света на гурме десертите. Курсът е предназначен за любителите на сладкарството, които са готови да отделят малко повече време за приготвянето...   More info

Виетнамска кухня с Hang

27 Apr 19:00 - 21:30 27 Apr 19:00 - 21:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Вкусовете на далечния изток Какъв по-добър начин за запознаване с Виетнамската култура и храна от една кулинарна среща с Hang? Заедно ще се пренесем из земите на далечния изток и...   More info

Работилница за макарони с Sugarmouse

28 Apr 16:00 - 19:30 28 Apr 16:00 - 19:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Отново ще пътуваме до Франция, но преди това ще спрем за малко в Италия, защото този път Катя ще Ви покаже как да си приготвите един от най-популярните десерти Макарони. Начало...   More info

Баницата на баба

05 May 16:00 - 19:00 05 May 16:00 - 19:00 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Когато бях малка израстнах по селата при моите баби с домашно приготвена, уникално вкусна храна. Навремето нямаше смарт-телефони или кабелна телевизия, така че запълвах дните си с...   More info

Класически торти с Sugarmouse

12 May 11:00 - 20 May 13:30 12 May 11:00 - 20 May 13:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Сътворете тортата за вашия празник! Тортата е в центъра на всяко събиране със семейство или приятели, кулминацията на всеки празник. И колкото и нови и разнообразни рецепти да се...   More info

Kitchen Survivor - Как да оцелеем в кухнята?

14 May 19:00 - 06 Jun 21:30 14 May 19:00 - 06 Jun 21:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
В наши дни, натовареността на работното място и динамиката в ежедневието поглъщат огромна част от личната ни енергия и време. Готвенето у дома може да се струва досадно и сложно...   More info

Класически торти с Sugarmouse

22 May 19:00 - 31 May 21:30 22 May 19:00 - 31 May 21:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Сътворете тортата за вашия празник! Тортата е в центъра на всяко събиране със семейство или приятели, кулминацията на всеки празник. И колкото и нови и разнообразни рецепти да се...   More info

Sweet Survivor - Сладкарски курс за начинаещи

26 May 11:00 - 17 Jun 13:30 26 May 11:00 - 17 Jun 13:30 - Sofia Sofia
Amuse Bouche Culinary School Amuse Bouche Culinary School
Кулинарно Училище Amuse Bouche и Sugarmouse Ви кани в света на сладкишите. Ще се запознаем с основни техники и рецепти в сладкарството. Начало:. 26 май 2017 г. Събота и неделя о   More info


© 2019 Siguez