Убиецът и блудницата по Ф.М.Достоевски

Убиецът и блудницата по Ф.М.Достоевски21 May 19:00 - 20:30 - Sofia
Нов Театър - НДК

Route

УБИЕЦЪТ И БЛУДНИЦАТА
Продукция на театър „Константин Величков” – гр.Пазарджик
По романа „Престъпление и наказание” на Ф.М.Достоевски
Драматург (сценична версия на текста) Анна Топалджикова
Режисьор Ани Васева
Сценограф Виктор Георгиев
Композитор Стефан Христов
Актьорски състав Сабина Коен, Валери Георгиев и Леонид ЙовчевСпектакълът е осъществен с подкрепата на театрален колеж “Любен Гройс” и Руски културно-информационен център, София

Преди всичко останало, „Престъпление и наказание“ е криминална история. „Убиецът и блудницата“ проследява дебненето между бившия студент-убиец и загадъчния следовател. На объркания престъпник постоянно му е необходимо да се оттласква от нещо, за да си отговори на въпроса „Защо убих“, който, макар и неизречен, не спира да възпалява съзнанието му. Сам се набутва в ръцете на разследването, за да дразни раната си, или търси компанията на „падналата жена“, в чието присъствие се надява да намери едновременно утеха и наказание.
Престъплението, със своята зейнала органика и ужас, разтваря двойно дъно в плътта на ежедневието. Новоразкритата реалност е кошмарна, трескава, пипалата й се простират върху детайли от „нормалното“, облепват ги със сънната си слуз и ги правят неразпознаваеми. Престъпникът плава между плашещо познатите подробности на обичайното и пропадането на кошмара.

Престъплението е наказaнието, оказва се.© 2019 Siguez